top of page

Vacuflex Terapi

Vacuflex terapi kombinerer to af verdens ældste og virkningsfulde holistiske behandlingsmetoder, nemlig zoneterapi og meridianbehandling, i én behandling og maksimerer dermed kroppens eget selvhelbredende potentiale.

Konceptet bruger en vacuumstøvle til zoneterapibehandlingen sammen med sugekopper til cuppingbehandling langs akupunkturmeridianerne, der stimulerer hele kroppen. Denne dynamiske terapi tilbyder den kombinerede fordel af en fuld zoneterapibehandling af alle de store meridianer i en 30 minutters behandling.

Selvom zoneterapi samt meridianbehandlinger er effektive som separate behandlinger, har praktisk erfaring vist, at når balancering af meridianerne (akupunktur) sammenholdt med zoneterapi sker, er resultatet en hurtigere normalisering og healing i kroppen.

Vacuflex terapi er effektiv mod:

  • smerter

  • rygproblemer

  • sportsskader

  • kredsløbsproblemer

  • hurtigere restitution

  • gigtsygdomme i led og muskler

  • symptomlindring ved sclerose mv.

  • tennisalbue, museskader og frossen skulder

  • Hurtigere heling efter skader og brud 

  • samme lidelser som ved zoneterapi

Vacuflex terapi har være anvendt til behandling af patienter med forskellige fysiske handicaps, herunder paraplegiske-patienter i kørestole. Behandlingerne har vist gode resultater, en forbedring af blodgennemstrømningen og forøgelse af iltindholdet.

Jeg anvender systemet Vacuflex terapi - Dougans International Vacuflex Concepts, udviklet af Inge Dougans.  

Det er moderne teknologi uden at miste den menneskelige kontakt.    

Carina_Vacuum_støvler_hjside.jpg

Det mest bemærkelsesværdige ved vacuflexterapi er muligvis den "misfarvning", der ses på fødderne, umiddelbart efter støvlerne er fjernet. Dette er forårsaget af det negative vakuumtryk og fremhæver netop de områder af zoner og meridianer, som er overbelastede. Farverne forbliver i cirka 15-30 sekunder, og i det tidsrum kan behandleren vurdere og fortolke farvernes udseende. Dette synsindtryk er af stor betydning for at kunne vurdere eventuelle sygdomme og skavankers forløb og for at kontrollere en forbedring ved at se ændringer i farvemønstrene efter hver behandling.

Farverne

Den røde farve indikerer en høj syreophobning, og en blå farve observeres, når kroppen er i akutte smerter, eller hvis der er stresssymptomer i et eller flere organer. En gul farve fremkommer på zoner, hvor slim har ophobet sig i de tilsvarende organer, og en hvid farve fremkommer, hvor der enten er en kronisk eller langvarig tilstand, eller en candidainfektion.

Klienter med en lavere resistens har ofte de mest farverige fødder, mens patienter med kroniske lidelser kan have meget blege (hvide) fødder, hvilket bekræfter en mangel på ilt i de cellulære niveauer. Efter et par behandlinger med vakuumterapi vil farverne normalt begynde at vise sig i de ellers blege (hvide) zoner i fødderne som følge af øget iltindhold i de relaterede områder i kroppen.

Det er vigtigt at pointere, at behandlingen er holistisk og beskæftiger sig med energitilstande i kroppen, hvor sygdomme primært ses som blokeret energi.

En behandling med vakuumterapi sigter ikke mod at undertrykke symptomer i sammenligning med medicinpræparater, og følgelig kan patienter opleve en kort periode med ubehag. Ved fortsat behandling hjælper patienten sin krop med at udrense giftstoffer, og efter hver behandling vil udrensningen blive mindre og og dermed også mindre ubehagelig. En bevidsthed om en forbedring af ens helbred mærkes, og energiniveauet vil stige betydeligt.

 

 

bottom of page